Elmúlt a szülinapom. És összegyűlt annyi, hogy meg tudjam rendelni a zöldség szeletelő és reszelő tartozékot. Mivel ez nem egy túl drága termék, ezért a külföldi és a magyar árak között nem sok különbség van. A KitchenPoint-tól rendelve szállítási költséggel együtt csak 1-2 ezer Ft-al lett volna olcsóbb, ezért úgy döntöttem, hogy ezt Magyarországról rendelem meg. Beírtam a keresőbe a termék nevét és típusszámát. Kidobta a szokásos webshopokat: kitchenaidbolt.hu, kitchenaidgépek.hu, kookta.hu. Az utóbbira esett a választásom, mert csak itt volt ingyenes a szállítás. Hétfőn rendeltem meg és szerdán meg is érkezett.
A csomagban megtalálható a fej rész, amibe a szelető és reszelő betéteket kell betenni. Kétféle reszelő (kis és nagy lyukú) és egy szeletelő.
Több nyelvű használati utasítás és egy regisztrációs lap.
Gyorsan ki is próbáltam. A gépre szerelés nagyon egyszerű. A gép elején lévő csatlakozóról leszedjük a kupakot és behelyezzük a fej részt.
A csavarral rögzítjük. Beleteszünk egy reszelőt kattanásig. És már használhatjuk is. Az eltávolítása még egyszerűbb. A bal oldalon lévő kis kallantyút lenyomva kiesik a reszelő, amit mosogatógépben is moshatunk. A fejrészt pedig ugyanúgy vesszük ki, ahogy betettük.
Tepsis krumpli
Ezek után jöhetett a burgonya teszt. Vagyis készítek vacsorára tepsis krumplit. Ehhez fel kell szeletelni két fej hagymát és sok krumplit. Pont tökéletes a tesztelésre.
Hozzávalók:
- 1,5 kg burgonya
- 2 fej hagyma
- 2 dl tejföl
- 5 dl tej
- 2 ek liszt
- 2 gerezd fokhagyma
- só, bors
- 2 ek olaj
- 20 dkg sajt
A hagymát és a krumplit a szeletelő betéttel felszeleteljük.
A hagymát nagyon szép, vékony szeletekre vágta. Íme egy videó róla:
Ezután jöhetett a burgonya.
Egy kicsit vékonyabb szeleteket kaptam így, mint amit ehhez a recepthez szoktam használni, de szerintem nem fogja elrontani a végeredményt. Annyi gondom volt vele, hogy időnként ki kell szedni a beragadt krumplit a betétből, mert nem engedi tovább a többit. De a végén kaptam egy nagy tál szeletelt krumplit:
A tepsi alján eloszlatjuk az olajat, majd a krumplit és a hagymát rétegezzük. Krumpli, hagyma, krumpli, hagyma és végül krumpli. Közben minden réteget megsózunk. Egy tálban összekeverjük a szósz hozzávalóit. Liszt, tejföl, tej, fokhagyma, só és bors.
Rázúdítjuk a krumplira. A sajtot lereszeljük a kis lyukú betéttel. Szuperül reszeli a sajtot. A végén maradt egy kis reszeletlen darab, de az elenyésző.
És rátesszük a krumpli tetejére.
Alufóliával lefedjük és betoljuk a 250 fokos sütőbe. Egy órát sütjük így, majd levesszük a fóliát és addig sütjük míg a sajt meg nem pirul. Az eredmény egy nagyon fincsi tepsis burgonya.
A bejegyzés trackback címe:
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.