Az élet KitchenAid-el.

Hogyan sikerült megvenni, receptek, tippek, bemutatók.

Szeletelő és reszelő tartozék 5KSMVSA
Teszt és recept

Elmúlt a szülinapom. És összegyűlt annyi, hogy meg tudjam rendelni a zöldség szeletelő és reszelő tartozékot. Mivel ez nem egy túl drága termék, ezért a külföldi és a magyar árak között nem sok különbség van. A KitchenPoint-tól rendelve szállítási költséggel együtt csak 1-2 ezer Ft-al lett volna olcsóbb, ezért úgy döntöttem, hogy ezt Magyarországról rendelem meg. Beírtam a keresőbe a termék nevét és típusszámát. Kidobta a szokásos webshopokat: kitchenaidbolt.hu, kitchenaidgépek.hu, kookta.hu. Az utóbbira esett a választásom, mert csak itt volt ingyenes a szállítás. Hétfőn rendeltem meg és szerdán meg is érkezett.


A csomagban megtalálható a fej rész, amibe a szelető és reszelő betéteket kell betenni. Kétféle reszelő (kis és nagy lyukú) és egy szeletelő.

 img_20180905_095538.jpg

Több nyelvű használati utasítás és egy regisztrációs lap. 

Gyorsan ki is próbáltam. A gépre szerelés nagyon egyszerű. A gép elején lévő csatlakozóról leszedjük a kupakot és behelyezzük a fej részt.

img_20180905_100047_2.jpgA csavarral rögzítjük. Beleteszünk egy reszelőt kattanásig. És már használhatjuk is. Az eltávolítása még egyszerűbb. A bal oldalon lévő kis kallantyút lenyomva kiesik a reszelő, amit mosogatógépben is moshatunk. A fejrészt pedig ugyanúgy vesszük ki, ahogy betettük.

Tepsis krumpli

 

Ezek után jöhetett a burgonya teszt. Vagyis készítek vacsorára tepsis krumplit. Ehhez fel kell szeletelni két fej hagymát és sok krumplit. Pont tökéletes a tesztelésre.

Hozzávalók:

  • 1,5 kg burgonya
  • 2 fej hagyma
  • 2 dl tejföl
  • 5 dl tej
  • 2 ek liszt
  • 2 gerezd fokhagyma
  • só, bors
  • 2 ek olaj
  • 20 dkg sajt

A hagymát és a krumplit a szeletelő betéttel felszeleteljük. 

A hagymát nagyon szép, vékony szeletekre vágta. Íme egy videó róla:

Ezután jöhetett a burgonya.

Egy kicsit vékonyabb szeleteket kaptam így, mint amit ehhez a recepthez szoktam használni, de szerintem nem fogja elrontani a végeredményt. Annyi gondom volt vele, hogy időnként ki kell szedni a beragadt krumplit a betétből, mert nem engedi tovább a többit. De a végén kaptam egy nagy tál szeletelt krumplit:

A tepsi alján eloszlatjuk az olajat, majd a krumplit és a hagymát rétegezzük. Krumpli, hagyma, krumpli, hagyma és végül krumpli. Közben minden réteget megsózunk. Egy tálban összekeverjük a szósz hozzávalóit. Liszt, tejföl, tej, fokhagyma, só és bors.

img_20180905_160337_2.jpg

Rázúdítjuk a krumplira. A sajtot lereszeljük a kis lyukú betéttel. Szuperül reszeli a sajtot. A végén maradt egy kis reszeletlen darab, de az elenyésző.

img_20180905_154821.jpg

És rátesszük a krumpli tetejére.

img_20180905_160439.jpg

Alufóliával lefedjük és betoljuk a 250 fokos sütőbe. Egy órát sütjük így, majd levesszük a fóliát és addig sütjük míg a sajt meg nem pirul. Az eredmény egy nagyon fincsi tepsis burgonya.

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://kitchenaidetveszek.blog.hu/api/trackback/id/tr5314224363

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Az élet KitchenAid-el.

Megosztom veletek a régóta vágyott KitchenAid robotgépem felé vezető utat. Hogy gyűjtöm össze a nem kevés pénzt, és honnan fogom végül megvásárolni. Ezután persze nem állok meg. Bemutatom használat közben, hogy szuperál. Tartsatok velem.

Friss topikok

  • Lóránt Juhász: Holnap jön meg az enyém is! :) Piszácia színű lett végül, mert ez volt akciós. Németből és Francia... (2020.04.02. 19:50) Unboxing KitchenAid Artisan 5KSM175PS Stand Mixer
  • Mihalyne Kopasz: Szeretnék még többet megtudni a kitchenaid gép tapasztalatairól. Tetszik a blog. (2020.01.09. 12:38) Színe?
  • Tetahiti: Electroluxom volt egy hétig kb, utána éltem a vásárlástól való elállás lehetőségével. Nem sokat tú... (2018.12.03. 23:01) Miért pont KitchenAid?
  • KD Dóra: @konyhakaland: rendben (2018.09.30. 16:20) Helyzetjelentés
  • KD Dóra: @konyhakaland: azért, mert terhességi cukorbetegségem lett, de szerencsére már nincs. Ugyanúgy leh... (2018.09.30. 16:19) Fahéjas koszorú
süti beállítások módosítása
Milyen a KitchenAid-el az élet!? Hogyan sikerült megvennem, receptek, tippek, bemutatók.